Cleanser, alles over reiniging van de mannenhuid

Cleanser, alles over reiniging van de mannenhuid

Wat is een Cleanser?

Een cleanser, ook wel gezichtsreiniger, is een gezichtsverzorgingsproduct dat door mannen wordt gebruikt om dode huidcellen, olie, vuil en andere soorten verontreinigende en schadelijke stoffen, welke door de dag heen op de huid belanden, van de huid van het gezicht te verwijderen. Dit helpt de poriën te ontstoppen en huidaandoeningen zoals acne te voorkomen. In dit artikel lees jij alles over cleansers, welke soorten er zijn en welke cleanser het beste bij jouw huid past. Ook geven we je een aantal voorbeelden van cleansers welke door ons zijn geselecteerd.

Eigenschappen en functie van een cleanser

Gedurende de dag en nacht stapelen talg, dode huidcellen en overig vuil zich op. Maak je dit niet schoon, dan zal jouw huid er dof en onregelmatig uit gaan zien. De poriën kunnen verstoppen en je loopt meer kans op het krijgen van bijvoorbeeld acne. Ook de werkzame stoffen van gezichtscrème zullen beter doordringen in een huid welke gereinigd is. De perfecte cleanser reinigt de huid goed, zonder de barrière van jouw huid te verstoren. Deze barrière is het harnas van jouw huid. Deze verstoor je makkelijk met een te agressieve cleanser. Dit gebeurt helaas bij een groot gedeelte van de verkrijgbare cleansers omdat er schadelijke stoffen zoals alcohol en sulfieten aan zijn toegevoegd. Ga daarom altijd opzoek naar een milde cleanser zonder irriterende stoffen.

Heb ik een cleanser nodig?

Het reinigen van jouw huid is nodig omdat je huid ‘s nachts afvalstoffen via de poriën afvoert. Overdag ben is je huid blootgesteld aan vele afvalstoffen van buitenaf zoals fijn stof, uitlaatgassen en andere schadelijke stoffen. Het is dus altijd aan te raden om een goede cleanser te gebruiken. Hoe vaak een cleanser gebruikt dient te worden hangt af van jouw huidtype. Een goede vuistregel voor mannen met een normale tot vette huid is om twee keer per dag te reinigen, bij een gevoelige huid volstaat alleen 's ochtends. Een goede huidverzorgingsroutine voor mannen moet dus 's ochtends en' s avonds beginnen met een goede reiniging! Door je gezicht twee keer per dag te wassen, maak je ook de weg vrij voor een voedende, beschermende vochtinbrengende crème, die niet goed absorbeert als er een laagje vet op de huid zit. Een vochtinbrengende crème kan ook verder vuil in de poriën vasthouden als die opeenhoping niet eerst wordt weggespoeld door een reiniger.

Waar moet ik op letten bij de aankoop van een cleanser?

Wanneer je een vette huid hebt (waar mannen vatbaarder voor zijn, veel meer dan vrouwen), als je veel zweet, of als je er een actieve levensstijl op na houdt, dan moet je misschien ook meerdere keren per dag reinigen. Om een ​​van deze redenen zou je een cleanser voor intensief gebruik moeten gebruiken welke afrekent met vuil, maar ook zacht genoeg is voor jouw huid, zodat je huid niet geïrriteerd of droog aan gaat voelen.

Onze Top 3 Cleansers

Bekijk alle Cleansers

 

Pas op met bepaalde stoffen in een cleanser

  • Alcoholbasis breng nooit alcohol op jouw (gezicht)huid aan, tenzij je een vervelende wond heeft en deze moet desinfecteren natuurlijk. Op alcohol gebaseerde cleansers zullen jouw huid uitdrogen en vervolgens rood en droog achterlaten.
  • Sulfaten Veel cleansers bevatten sulfaten, welke vaak als SLS of SLES op het etiket worden vermeld. Hoewel niet alle schuimende cleansers sulfaten bevatten, schuimen doorgaans alle sulfaat cleansers. Deze sulfaten kunnen de poriën verstoppen of de gevoelige huid irriteren.

 

Welke soorten cleansers zijn er en hoe gebruik ik ze?

Je hebt de keuze uit vele verschillende soorten cleansers. Zo bestaan er cleansers op basis van foam, gel of charcoal. Maar hoe weet jij nu welk type reiniger het beste bij jou past? En welk reiniging ingrediënt is onmisbaar in jouw cleanser? Hieronder leggen wij jou uit wat de verschillende cleansers precies inhouden.

Poeder

Poeder cleansers kunnen met veel ingrediënten worden gemaakt, van rijst tot klei. Meestal zijn het botanische poeders en bevatten ze niet de chemicaliën die veel vloeibare cleansers juist wel bevatten. Je mengt de poeder eenvoudig met water in je handpalmen om een ​​reinigingspasta te maken. Sommige, zoals rijst-gebaseerde of enzym poeders, hebben ook een zacht exfoliërend vermogen.

Crème

Crème cleansers zijn goede opties voor de droge en gevoelige huid, maar niet voor de vette huid. Ze bevatten meestal oliën die de huid helpen voeden tijdens het reinigen. Wanneer je een vette huid hebt zal deze hierdoor enkel nog vetter worden.

Gel

Gel cleansers zijn geliefd vanwege de diepe reinigende werking, Een gel is dan ook een geweldige keuze voor vette of gecombineerde huidtypes, maar mogelijk te uitdrogend op de gevoelige en droge huid.

Charcoal

Charcoal is een erg bekende stof en zit in vele huidverzorgingsproducten verwerkt vanwege zijn vermogen om olie diep uit de poriën te halen. Dit maakt het tevens een geweldig ingrediënt in cleansers. Wel is het belangrijk om een tweede cleanser te hebben om mee af te kunnen wisselen. Wanneer je dagelijks gebruik maakt van een charcoal cleanser kan het zijn dat dit jouw huid wat uitdroogt.

Gebruik

  1. Voordat je jouw gezicht begint te reinigen dien je de poriën te openen. Open de poriën door warm te douchen of je huid met warm water nat te maken.
  2. Wrijf vervolgens de door jou aangeschafte cleanser in cirkels op je gezicht. Doe dit voorzichtig, de huid op je gezicht is namelijk erg gevoelig.
  3. Spoel de cleanser vervolgens goed af met koel water. Dit geeft je een fris gevoel en sluit tevens de poriën weer.
  4. Dep de huid droog, wrijf niet.
  5. Na het reinigen van je gezicht met een cleanser zou je een ‘schoon’ gevoel moeten hebben. Wanneer jouw huid strak of ietwat trekkerig aanvoelt is dit vaak een teken van een (te) droge huid. Dit zal uiteindelijk leiden tot extra talg productie.

Keuze van The Alpha Men

Hieronder hebben wij een drietal hoogwaardige cleansers opgesteld welke jou, ongeacht of je een ervaren gebruiker bent of niet, de juiste basis geven voor een goed gereinigde huid, zonder de toevoeging van schadelijke stoffen.

Doers of London Facial Cleanser

Doers of London Facial Cleanser

Deze Facial Cleanser van het merk Doers of London geeft jouw dag een perfecte start. Deze gezichtsreiniger produceert een aangename schuim die het gezicht ontsmet zonder irritatie en onzuiverheden in het gezicht. De gezichtsreiniger reguleert ook gelijk de talgproductie van de huid. bevat alleen natuurlijke ingrediënten zoals organische komkommer extract, welke een ontstekingsremmend effect heeft en organische groene thee extract, met antioxiderende en antibacteriële eigenschappen. Daarnaast is er aan deze cleanser Jojoba olie toegevoegd, deze stof zit boordevol vitamines en gezonde vetzuren welke jouw huid positief zal beïnvloeden. De citroen en limoen olie in deze cleanser zorgen ervoor dat de huid aangenaam zacht aan zal voelen. Deze cleanser is vrij van SLS, SLES, siliconen, minerale oliën, glycolen, TEA, DEA, PEGs, synthetische geur en kleurstoffen.

 

 

 

The Grey Charcoal Face Wash

The Grey Charcoal Face Wash

De Charcoal Face Wash van het merk The Grey is een ontgiftende face wash welke de poriën van jouw gezicht een diepe reiniging geeft. De Face Wash is verrijkt met een natuurlijk houtskool-extract die, door middel van een diepe reiniging, vuil en overtollige oliën uit de poriën verwijdert, en voorkomt dat de poriën verstoppen. De Charcoal Face Wash van het merk The Grey is tevens vrij van parabenen petrochemicaliën, sulfaten, SLS, SLES, dea, alcohol en leed, en is daarnaast geheel vegan friendly!

 

 

Baxter of California Daily Face Wash

Baxter of California Daily Face Wash

Deze fijne Daily Face Wash cleanser van het merk Baxter of California is mild voor jouw gezicht, dit maakt deze cleanser dan ook geschikt voor elk huidtype! De parfumvrije Face Wash cleanser reinigt jouw huid op een milde wijze en zorgt ervoor dat de huid fris en glad aanvoelt na het gebruik van de cleanser. De ingrediënten Aloë Vera en Ginseng in deze Face Wash hydrateren jouw huid, zodat deze niet uitdroogt. De Kokos in de cleanser verwijdert talg en overtollig vet. We raden je aan om deze cleanser dagelijks te gebruiken.