Alles over een gezonde huid met vitamine B5

Alles over een gezonde huid met vitamine B5

Steeds meer mannen zijn zich ervan bewust dat het verzorgen van je huid niet alleen belangrijk is voor vrouwen. Als man is je huid misschien wel wat dikker, maar dit wil niet zeggen dat het altijd probleemloos is. Vooral in de koude maanden hebben veel mannen last van een droge, schilferige of rode huid. Vitamine B5 is ‘the holy grail’ die nog te weinig mannen kennen. Tijd om daar eens verandering in te brengen.


Wat is vitamine B5?

Vitamine B5, het klinkt heel mooi, maar wat is het eigenlijk? Vitamine B5, ook wel pantotheenzuur, is een vitamine die een belangrijke rol kan spelen in de gezondheid van je huid. Vitamine B5 is wateroplosbaar en komt vooral voor in dierlijke producten als vlees, vis, eieren, melk, etc. Wanneer je vegetarisch eet zal je dus sneller een B5 tekort kunnen krijgen.


Wat doet vitamine B5 met je huid?

Vitamine B5 is één van de belangrijkste vitaminen voor je huid. Dit komt doordat het veel voordelen biedt voor je huid. We kunnen wel stellen dat vitamine B5 en een gezonde huid hand in hand gaan.


Bevordert natuurlijke celvernieuwing

Vitamine B5 staat erom bekend dat deze celvernieuwing stimuleert. Je kunt daarom wel snappen waarom B5 zo fijn is voor je huid. Door celvernieuwing zal je huid er dus al gauw jonger en stralender uit te komen zien. Ook is celvernieuwing ideaal voor wondgenezing en het herstellen en verzachten van kleine littekentjes in je gezicht.


Zorgt ervoor dat je huid vocht vasthoudt

Één van de meest belangrijke kwaliteiten van vitamine B5, is dat deze makkelijk vocht kan aantrekken en vasthouden. Hierdoor wordt de barrièrefunctie van je huid optimaal ondersteunt. Niet geheel onbelangrijk, omdat je huid de beschermlaag is van je gezicht. Wanneer je huidbarrière gezond genoeg is, zal deze voldoende vocht kunnen vasthouden. Hierdoor zal je huid een stuk elastischer worden waardoor je gelijk een stuk jonger oogt. Fijne lijntjes en rimpels worden als het ware een stuk ‘opgevuld’. B5 keeps the youthfulness alive!


Kalmeert je huid

Ook staat vitamine B5 erom bekend dat het je huid kan kalmeren. Dus wanneer je last hebt van roodheid, irritatie of een trekkende huid, kan vitamine B5 je huid een handje helpen. Vitamine B5 zorgt voor een gezonde huid, ook wanneer deze geïrriteerd is.


Bij welk huidtype helpt vitamine B5?

We hebben net al tussen de regels door verteld waarbij vitamine B5 kan helpen. Vitamine B5 is ideaal voor de geïrriteerde, rode, droge, schilferige, trekkende of ruwe huid. Meerdere onderzoeken hebben aangetoond dat vitamine B5 deze huid tot kalmering kunnen brengen waardoor je een algeheel beter huidbeeld zal krijgen.


Vitamine B5 is ook geen onbekende als je op zoek bent naar anti-ageing producten. Doordat vitamine B5 je huidbarrière versterkt, zullen rimpels en fijne lijntjes gevuld worden. Ook wanneer je vroeger last hebt van bijvoorbeeld acne, zal vitamine B5 je huid helpen om kleine littekentjes te verzachten. Vitamine B5 heeft een antibacteriële werking waardoor een onzuivere huid of de huid die last heeft van acne, ook goed geholpen kunnen worden.


Het toevoegen van vitamine B5 in je routine

Het toevoegen van vitamine B5 in je verzorgingsroutine kan op veel verschillende manieren. Let in ieder geval altijd op de ingrediëntenlijst als je een product aan wil schaffen met vitamine B5. Een bekend serum met vitamine B5 als hoofdbestanddeel, is de Medik8 Hydr8 B5™ Intense. Dit serum van Medik8 zal alle positieve eigenschappen van vitamine B5 optimaal benutten. Wil je niet alleen je gezicht een oppepper geven, maar je hele lichaam? Dan is de bodylotion Malin+Goetz Vitamin B5 Body Lotion een goede optie.


Ben je op zoek naar het juiste product waar vitamine B5 in zit? Neem dan gerust even contact met ons op. Wij zijn blij als jij blij bent. Uiteraard hebben we een uitgebreid assortiment vol luxe producten die vitamine B5 bevatten.Succes!


Je vrienden, The Alpha Men