Maak je baardverzorging af met een baardschaar

Maak je baardverzorging af met een baardschaar

Je verzorgd je baard zo goed als je kan. Je gebruikt een baardolie, borstelt af en toe met een speciale baardborstel en reinigt de baard netjes met baardshampoo. Af en toe even trimmen om de baard verzorgt in het juiste model te houden, een kammetje erdoor en klaar! Toch mist er iets. Je hebt nog niet die perfect gestroomlijnde baard. Er steken altijd wat haartjes uit of de baard gaat niet precies de richting in die jij wilt. De finishing touch mist nog, en daar heb je een baardschaar voor nodig.

Waarom een schaar voor je baard?

Een baardtrtimmer kan erg handig zijn voor het in model houden. Maar die losse, kleine haartjes zijn vaak erg vervelend en brengen je model uit balans. Je kan niet enkel je baard trimmen met een baardschaar, maar bovendien ook in model houden. Je slaat dus meteen twee vliegen in één klap. Met het kleine schaartje knip je haartjes die niet naar wens vallen immers gemakkelijk af. Met een schaartje in je verzorgingsassortiment zorg je dus voor een baard en/of snor in prima conditie.

De voordelen van trimmen met een baardschaar.

Er zijn heel wat voordelen verbonden aan je baard trimmen met een schaar. Het allerbelangrijkste is ongetwijfeld een goede baardverzorging die zorgt voor een prima uitziend exemplaar. Ook je snor trimmen wordt op deze manier kinderspel. Daarnaast heeft de schaar het grote voordeel dat het de natuurlijke groeicyclus aanhoudt door de haren te knippen in plaats van er aan te trekken. Heel wat scharen zijn bovendien voorzien van een handige duimsteun, waardoor je uitstekende grip hebt en met nog meer precisie te werk kan gaan. Het schaartje is erg klein, dus gemakkelijk overal met je mee te nemen. Even snel die overtollige haartjes verwijderen zorgt er immers voor dat je baard langer in model blijft en je minder vaak moet laten trimmen of knippen bij de barber.

 

baard trimmen met schaartje

Zo gebruik je de baardschaar correct!

Om te genieten van een optimaal resultaat is het van groot belang de schaar op correcte wijze te gebruiken. Zo zorg je er best voor dat je voor het bijwerken je baard wast (liefst met een baardshampoo). De haartjes zijn dan een stuk gladder en laten zich veel beter bewerken. Zorg er vervolgens voor dat de baard goed droog is alvorens je aan de slag gaat. Kam de baard netjes door. Wanneer je tegen de haarrichting in kamt, kan je meteen zien welke haartjes uitspringen en waar extra zorg van toepassing is. Vervolgens knip je de overtollige haartjes weg en kam je de baard opnieuw door om te controleren of alles naar wens is. Ten slotte kan je je baard voorzien van een extra hydraterende baardolie.

Een baardschaar kopen? Hier moet je op letten!

Ben je na het lezen van dit artikel helemaal overtuigd dat jouw baard ook een schaar kan gebruiken? Het aanbod is eindeloos en mogelijks weet je niet meteen waar je de beste keuze vindt. Daarom geven we je nog enkele tips om er voor te zorgen dat je heel eenvoudig de juiste schaar aanschaft. Baardscharen vind je zowel in plastic als metaal uitvoering. Opteer voor een metalen exemplaar voor een betere grip. Toch plastic? Kijk dan zeker na of de schaar wel anti-statisch is.

Productadvies baard- en snorrenschaartjes

in ons assortiment zijn een aantal schaartjes die er voor ons uitspringen. Dit heeft te maken met kwaliteit van het schaartje zelf en het gebruiksgemak. Je wil niet zitten pielen met een schaartje, maar makkelijk de haartjes in één keer kunnen afknippen. Hieronder de door ons best beoordeelde baard- en snorrenschaartjes.

Muhle Baard- en snorrenschaar

baard trimmen

Dit mooie schaartje van Muhle is speciaal ontworpen voor het handmatig trimmen van je baard-, snor- oor- en neushaar. Je kun hem dus voor meerdere doeleinden gebruiken. Het schaartje voelt zeer degelijk aan en is volledig van roestvrijstaal. Wat wij zo prettig vinden aan dit schaartje zijn de afgeronde punten waardoor je jezelf nooit verwond of per ongelijk pijn doet. Je hoeft dus niet zo overdreven voorzichtig te doen.

Bekijk Muhle Snor & Baardschaar

 

Dovo Snor- en baardschaartje

baardschaar kopen

Ook een zeer degelijke schaar gemaakt van roestvrijstaal. Dit schaartje vinden wij heerlijk in de hand liggen. Je hebt extra controle door de vingersteun aan de achterkant. Het mooiste aan deze schaar zijn de licht gekartelde schaarbladen. Hierdoor glijden de haren niet van het blad en mis je geen enkel haartje. Gemakkelijker wordt het niet!

Bekijk Dovo Snor & Baard Schaar

 

Solomon's Beard Mustache Scissors

baard verzorgenEen speciaal snorrenschaartje dat zeer stevig in elkaar zit. Hij komt ook in een erg mooie verpakking. Het mooiste schaartje om iemand cadeau te geven. het schaartje heeft geen scherpe punten waardoor je extra veilig je snor kan knippen.

Bekijk Solomon's Giftbox - Moustache Sciccors