Hoe jij het beste je stoppelbaard kan verzorgen

Hoe jij het beste je stoppelbaard kan verzorgen

De korte baard of stoppelbaard is de meest populaire baardlengte onder mannen. Zelfs op kantoor kom je er tegenwoordig mee weg. Maar in tegenstelling tot de wat langere baard, zijn er weinig mannen die weten hoe je de korte baard verzorgt. Het is dan ook één van de meest gestelde vragen bij The Alpha Men.

De verzorging van de baard is belangrijk. Dus ook de korte baard moet goed verzorgd worden. Kort of lang, het blijft een baard. Wanneer je de korte baard niet goed verzorgt krijg je zelfs nog sneller last van irritatie dan bij een lange baard. Lees hieronder welke verzorging de stoppelbaard nodig heeft en welke producten je hiervoor het beste kan gebruiken.

Het verzorgen van de stoppelbaard

Voor je huid veranderen er een aantal dingen wanneer je een baard laat groeien. Ten eerste komt er meer vuil terecht op je huid en in je haren. Ook werkt je huid extra hard om de baardharen gezond te houden. Je huid zal zich dus ook vaker vernieuwen. Wanneer je hier niets aan doet krijg je een droge vieze huid en ook droge baardharen die voor veel irritatie en jeuk gaan zorgen. Vooral bij een korte stoppelbaard zul je daar veel last van hebben omdat de korte haartjes tegen de huid komen.

Om de stoppelbaard te verzorgen kun je een aantal routines gaan toepassen om je baard en onderliggende huid in de juiste conditie te houden. Hier kun je een aantal producten voor gebruiken.

Baardshampoo voor stoppelbaarden

Het wassen van de baard met baardshampoo

Hygiëne is zeker met een baard iets om op te letten. Met een stoppelbaard kun je het beste twee tot drie keer in de week je baard wassen met een baardshampoo. Dit is een speciale shampoo die mild en reinigend is voor de baard. Gebruik slechts een beetje baard shampoo en ga hier voorzichtig mee door je baard. Je huid en baardharen zijn namelijk gevoelig. En je baard moet er uiteindelijk wel op blijven zitten.

Top 10 baardshampoo voor de stoppelbaard

beste baardolie voor de korte baard

Het verzorgen van de korte baard met baardolie

Veel mannen denken dat een baardolie alleen voor de langere baard geschikt is. Dit is absoluut niet waar. Je hebt misschien iets minder nodig. Een goede baardolie voedt de baardharen en onderliggende huid en zorgt ervoor dat de baard gezond en zacht is. Zeker wanneer je net een stoppelbaard laat groeien kan het erg kriebelen. Een baardolie kan hier ook goed bij helpen. En voor de mannen die graag de baard langer willen laten groeien, baardolie bevordert natuurlijk ook een betere baardgroei. Gezond haar is een betere groei. Bovendien ziet je stoppelbaard er gewoon verzorgder uit en ruik je ook nog eens lekker.

Baardolie voor de stoppelbaard

Geïnspireerd geraakt? We hebben de complete top 10's voor je geselecteerd: