Het kiezen van de beste baard shampoo

Het kiezen van de beste baard shampoo

Een van de eerste dingen die je leert wanneer je je verdiept in baardverzorging is toch wel dat je een baard shampoo of baard zeep moet gebruiken. En met baard shampoo wordt natuurlijk altijd een shampoo bedoeld die daadwerkelijk voor de baard gemaakt is. Nooit een gewone shampoo voor het haar op je hoofd.

Waarom geen normale shampoo voor de baard?

De baardharen en onderliggende huid vragen om een andere verzorging en zijn ook een stuk gevoeliger. Een normale shampoo bevat agressievere ingrediënten. Vaak ook veel chemische ingrediënten. Zou je deze voor je baard gebruiken dan zal je een erg droge, harde en onverzorgde baard overhouden. De onderliggende huid zal gaan jeuken en schilfers afgeven die in de baard terecht komen. Het zal je erg onverzorgd doen laten lijken.

Een baard shampoo bevat vaak meer natuurlijke ingrediënten. Ook bevat het voedingsstoffen specifiek bedoeld voor de baardharen en onderliggende huid. Natuurlijk is ook de geur belangrijk. Een baardshampoo heeft vaak een geur die erg mannelijk is en de baard lekker doet laten ruiken.

Dat betekent niet dat elke baard shampoo kwalitatief even goed is. Er zitten behoorlijk wat verschillen in kwaliteit en prijs. Om er zeker van te zijn dat jij een goede baard shampoo koopt en je baard optimaal verzorgd, vertellen wij je waar je op moet letten bij het kopen van een baard shampoo.

Bekijk altijd de ingrediënten van de baard shampoo

De kwaliteit van een baard shampoo is eigenlijk altijd te herkennen aan de ingrediënten die erin zitten. Een goede baard shampoo heeft veel natuurlijke ingrediënten. Zie je alleen maar chemische ingrediënten staan dan kun je het beter laten staan. Zeker wanneer je een wat gevoeligere huid hebt die snel droog of vet wordt. De reden dat een samenstelling met veel natuurlijke ingrediënten beter is, is dat deze de lichaamseigen oliën en voedingsstoffen niet wegwassen uit de haren en huid. Ook hebben natuurlijke ingrediënten vaak juist voedende eigenschappen waardoor de baard extra gevoed wordt en gehydrateerd blijft.

Natuurlijke ingrediënten die je vaak in een goede baard shampoo terugvindt zijn: Water, olijfolie, Castorolie, Soy Wax, Beeswax, zeewier extract, honing, Cocoa poeder, Aloe Vera sap, Kamille Extract, essentiële olien.

Hoewel je zoveel mogelijk chemische ingrediënten wilt vermijden zul je in de meeste baard shampoos wel enkele ingrediënten terugvinden die van chemische aard zijn. Nu hoef je daar niet gelijk van af te schrikken. Deze zijn bijvoorbeeld ontstekingsremmend, voorkomen acne of maken het product minder vlambaar.

Chemische ingrediënten die geen kwaad kunnen

Cocamide DIPA, Decyl-Glucoside, Cocamidopropyl Betaine, Natriumbenzoaat, Polyquaternium-10, Lauryl Glucoside, PEG-16 Macadamia Glyceriden, panthenol (pro-vitamine B5).

Ingrediënten die je beter kunt vermijden

Ammonium lauryl sulfate, sodium laureth sulfate, Sodium Lauryl Sulphate, Sodium Chloride, Di-ethanol-amine (DEA) and Tri-ethanol-amine (TEA), Formaldehyde, Propylene Glycol, Propyl-paraben, Methyl-paraben en synthetische geurstoffen.

Deze ingrediënten drogen de huid en haren uit en verwijderen de goede essentiële olien. Dus niet echt een goede bijdrage aan je baardverzorging. Een goede baard shampoo voor mannen met bijvoorbeeld gevoelige huid of erg droge baardharen, zou in principe altijd vrij moeten zijn van parabenen en sulfaten.

Betaal niet meer dan nodig

Een duurdere baard shampoo is niet altijd beter. Vergelijk daarom altijd de prijs met de ingrediënten die erin zitten. Een baard shampoo vol met mooie natuurlijke ingrediënten is vaak wat duurder. Een goedkopere baard shampoo hoeft niet per se slecht te zijn. Kijk naar het merk en wat erover gezegd wordt. De verpakking waar het in zit beïnvloed vaak ook de prijs. Kijk ook naar het merk waar je het product van koopt. Of het goed aangeschreven staat. Dat zegt vaak al veel over het product.

Welke baardshampoo wij aanraden.

Bij The Alpha Men verkopen we genoeg baard shampoos in verschillende prijsklassen. Om het je zo gemakkelijk mogelijk te maken geven wij je een selectie van baardshampoos die wij het beste vinden. Dan hoef jij niet meer op het label te kijken. Geuren en verpakkingen blijven natuurlijk persoonlijke voorkeur.

 

anthony baard shampoo

 

Anthony - Conditioning Beard Wash

Dat dit product goed werkt is voor ons niet zo verrassend. De producten van Anthony zijn eigenlijk altijd wel van hoge kwaliteit. Deze baard shampoo van Anthony bevat natuurlijke ingrediënten die de baard reinigen, exfolieren en zijdezacht maken. Een zeer compleet product dus. Een vingertop van deze baard shampoo is dan ook genoeg om je baard te verzorgen.

 

 

mr natty baard shampoo

Mr Natty - Face Forest Soap

Heb je snel last van een droge onderliggende huid of roos? Dan is dit de perfecte keuze. De Mr Natty Face Forest Soap is een baardzeep die Shea Butter bevat en hydrateert de huid intens. Je huid zal minder geïrriteerd zijn. Met een handvol antioxidanten is dit één van de beste producten om je baard te wassen.

 

 

OAK Beard Wash

Het uit Berlijn afkomstige OAK Beard Care is nog niet wereldwijd bekend maar verdient wat ons betreft wel een plekje tussen de beste baard verzorgende producten. De baard shampoo bestaat uit natuurlijke ingrediënten met onder andere Kokosolie, mout en grapefruit en heeft een heerlijke mannelijke geur. De verpakking heeft een moderne premium uitstraling.