Henriquatre: hoe scheer je een ringbaard?

Henriquatre: hoe scheer je een ringbaard?

De Henriquatre ken je misschien beter als de koninklijke ringbaard, de rond-de-mond baard of de speelse “Will Smith baard”. De koning van alle baardstijlen wordt gezien als speels en sexy, maar ook chique en slim. Maar, hoe ziet zo’n ringbaard er precies uit en nog beter, hoe krijg je zo’n Henriquatre? Daar gaan we uiteraard vandaag wat dieper op in.


Wat is een Henriquatre?

De Henriquatre is vernoemd naar de baard van de Franse koning Hendrik IV. Deze koning is niet alleen bekend geworden door zijn godsdienstoorlog of de bouw van kastelen, maar ook door zijn (toen nog) unieke baard. Laten we het erop houden dat dit de reden is waarom mensen hem positief herinneren.


Een Henriquatre is een royale ringbaard. Vergeleken met andere baarden kun je de ringbaard herkennen aan het feit dat deze koninklijke baard volledig rond de mond loopt. Je wangen zijn hierbij gladgeschoren dus de baard valt daardoor nog beter op. De snor bij deze baardstijl laat zich kenmerken door een dunne lijn die zich rechtstreeks verbindt met de snor. Wil je een Henriquatre? Zorg dan voor duidelijke contouren, een gladgeschoren gezicht rondom de baard en een symmetrische vorm aan beide kanten.


Deze baardstijl is extra geschikt voor mannen met een vierkant gezicht, een breed gezicht of een gezicht met veel contouren. Mocht je nou een rond of vol gezicht hebben, dan kan deze koninklijke baard je misschien minder goed staan. Maar probeer het gerust eens uit zodat je het zeker weet! Het fijne van een baard is dat ‘ie ook weer aan kan groeien.


Hoe krijg je een royale ringbaard?

De koninklijke baard heeft een fanclub van veel mannelijke mannen. Denk hierbij aan een Will Smith, Brad Pitt en Leonardo DiCaprio, om zo eens wat namen te noemen. Hoe een ringbaard te maken, is een klusje maar zeker niet onmogelijk. Een Henriquatre kost namelijk wel wat tijd en vergt wat kennis. Maar, dan heb je natuurlijk ook wat. Je moet tenminste de volgende stappen doorlopen.


Ringbaard laten groeien

Het begint altijd bij het met rust laten van je groeiende baard. Je mag de eerste paar weken niet je baard scheren of trimmen, maar trim wel je bovenlip om er niet uit te zien als een volledige caveman. Je kunt je haargroei stimuleren door het gebruik van een goede baardserum.


Ringbaard trimmen

Wanneer je haren lang genoeg zijn, is het tijd om je ringbaard in model te brengen. Begin met het trimmen van je ringbaard met een trimmer die geschikt is voor baarden. Plaats een opzetstuk op je trimmer van 3 tot 5 cm, dit is de juiste lengte voor een ringbaard.


Ringbaard vormgeven

Als alle haren dezelfde lengte hebben, is het tijd om je ringbaard vorm te geven. Hoe je een ringbaard moet scheren, is om je wangen glad te scheren. Kijk goed naar de symmetrie van je vormgegeven ringbaard en scheer alle haren daar omheen weg. Wanneer deze haren weg zijn, heb je al grofweg gezien een ringbaard. Dan is het nu tijd om deze vorm te geven tot perfectie.


Breng je baard in een licht afgeronde vorm van rond je mond tot onder je kin. Tip van ons, pak er gewoon even een voorbeeldfoto bij. Op die manier weet je precies hoe het eruit moet komen te zien. Vergeet ook niet om de haren van je snor te trimmen zodat deze perfect overloopt in je baard. Er moet geen onderscheid zitten tussen je snor en baard, het moet één mooi geheel worden.


Verzorg je ringbaard

Gefeliciteerd met je ringbaard! Wanneer deze look je bevalt, is het natuurlijk belangrijk om deze bij te houden. Koning Hendrik IV had hier gewoon onderdanen voor, maar jij zal het (waarschijnlijk) helaas toch zelf moeten doen. Je moet je baard uiteraard om de zoveel tijd bijtrimmen, maar het is minstens zo belangrijk om je ringbaard goed te verzorgen.


Een goede verzorging start bij het wassen. Was je ringbaard zo’n 2 a 3 keer per week onder de douche met een goede baardshampoo of baardzeep en een baardconditioner. Dit zal de conditie van je baard op peil houden. Als we het hebben over koninklijke producten, dan zal de baardolie voor ons op nummer 1 staan. Een baardolie brengt talloze voordelen met zich mee en zal je baard optimaal verzorgen. Ook kan een goede baardborstel of baardkam niet missen in het verzorgingsproces van je baard. Daardoor zullen je verzorgingsproducten ook nog eens een stuk beter opgenomen worden! Je ringbaard zal shinen als nooit tevoren.Wij hopen dat jij tenminste eens in je leven de koninklijke Henriquatre baard zal gaan proberen. Het zal je waarschijnlijk op een positieve manier verrassen! Mocht het nou zijn dat je toch nog vragen hebt over deze royale ringbaard, neem dan gerust even contact met ons op. Je weet ons te vinden.