De drie-dagen baard

De drie-dagen baard

Less is more in sommige gevallen. Zo gaat dit ook op voor de drie dagen baard. De wat? De 3 dagen baard, oftewel; de perfecte nonchalante stoppelbaard. Perfect omdat ‘ie bij elke gezichtsvorm past, bij elke haarlengte en bij elke haarstijl.

Daarnaast is ‘ie ook nog eens een stuk makkelijker in onderhoud dan een wilde baard. Scheelt je ‘s ochtends weer wat kostbare minuutjes van je tijd. De drie dagen baard laat je extra genieten van je bakkie pleur in de ochtend. Maar, hoe krijg je nou zo’n gewilde stoppelbaard? Gaan wij je uitleggen.

De drie-dagen baard: de perfecte stoppelbaard

Als je de drie-dagen baard eenmaal te pakken hebt, moet je hem alleen bijhouden. Maar om die baard te krijgen moet je eerst een paar stappen doorlopen.

Stap 1: Groeien!

Begin bij het begin: als je een kale kin hebt, moet je natuurlijk eerst wat haren laten groeien. Dus, leg je scheermes in de kast en laat je natuurlijke haargroei z’n ding doen. Nu vraag je je misschien af “hoeveel mm is een 3 dagen baard?” Nou, de drie-dagen baard heet natuurlijk niet voor niets zo. Wanneer je je baard met rust laat, zullen de haartjes die gegroeid zijn na 3 dagen namelijk zo’n 3 á 4 millimeter lang zijn. En dat is precies de lengte die je nodig hebt voor je drie-dagen baard.

Stap 2: Vormgeving van je drie-dagen baard

Ah, de vormgeving van de baard. Je hebt natuurlijk niet voor niets je baardharen laten groeien. Tijd om van het wildgroei op je wangen en nek af te komen. Dat doe je natuurlijk maar op één manier: trimmen. Een trimmer is een belangrijke tool omdat je je 3 dagen baard moet bijhouden. Een 3-dagen baard trimmen doe je als volgt.

Zorg ervoor dat je het juiste opzetstuk van je trimmer of tondeuse te pakken hebt en bepaal de contouren onder je jukbeenderen. Je kunt namelijk kiezen voor een licht gebogen lijn of een strakke, diagonale lijn. Je moet zelf even uitvogelen welke lijn het beste bij jouw gezichtsvorm past en wat jouw voorkeur heeft. Dit is de lijn vanaf je bakkebaarden tot aan de start van jouw snor.

Stap 3: Trim je baard van drie dagen

Op den duur is het logisch dat je drie-dagen baard geen drie-dagen baard is, maar een vijf, zes of zeven-dagen baard. Dan wordt ‘ie wat wilder en langer en dat is niet de bedoeling voor jouw nonchalante stoppelbaardje. Trim er daardoor een stukje van af. Kies een opzetstuk voor jouw trimmer die past bij de lengte die jij jouw baard wil geven. Nu vraag je je misschien af, “een 3 dagen baard, hoeveel mm moet dat zijn?” Een baard van drie dagen is meestal 3 of 4 millimeter. Een goed scheerapparaat zal die 3 dagen baard netjes kunnen bijhouden.

Wanneer je jouw ideale opzetstuk hebt gevonden, is het een kwestie van het trimmen van alle haren van je baard. Een tip van ons: begin met een wat langer opzetstuk, zodat je er tijdens het trimmen niet per ongeluk achter komt dat je het veel te kort doet. Trim alle haren in de lengte van jouw voorkeur.

Stap 4: 3 Dagen baard bijhouden

Je drie-dagen baard scheren en bijhouden kost het meeste tijd en energie, ook voor je huid. Daarom is het wel belangrijk om te kiezen voor goede baardproducten. Ga daarom voor een goede baardolie om zowel je stoppelbaard als de onderliggende huid te verzorgen en hydrateren. Ook een goede baardbalsem of baardboter zullen je huid-en baard kalmeren en verzorgen.

Al met al is de drie-dagen baard makkelijk in onderhoud omdat je je niet elke dag hoeft te scheren. Je ziet er piekfijn uit met je nonchalante stoppelbaard en het geeft een frisse, verzorgde look. Genoeg voordelen dus! Wij zeggen: probeer het eens uit.

Good luck!

Je vrienden, The Alpha Men