Beard balm: de droge baardolie?

Beard balm: de droge baardolie?

Een baard balm heeft veel overeenkomsten met een baardolie. Beide bestaan ze uit dragende olien die je baard verzorgen en essentiele olien met specifieke eigenschappen. Door de toevoeging van bijenwax aan de baardolie, wordt de baardolie hard en krijg je een baard balm. De hoeveelheid bijenwax die wordt toegevoegd aan de baardolie is precies genoeg om de baard balm hard te maken bij kamertemperatuur.

Een baardbalm heeft naast de verzorgende en voedende eigenschappen voor de huid en haren, nog een belangrijke eigenschap. Dat is het stylen van je baard en de zorg dat hij in vorm blijft. De bijenwax zorgt daarvoor. Doordat de bijenwax niet uitdroogt en houdt hij je baard in vorm gedurende de dag en blijven de sprieten uit.

Naar mate je baard langer wordt, zorgt de slag in je baardharen ervoor dat je baard er ruiger en groffer uit gaat zien, met als gevolg dat de haren alle kanten op steken. Met de baardbalm en een kam kan je ervoor zorgen dat je baard er weer strak en verzorgd uit ziet. Samen met een fohn zorg je er eenvoudig voor dat je baard in de gewenste vorm komt te liggen.

Baardbalm breng je aan met je vingertoppen. Neem een kleine hoeveelheid balm op je vingertoppen en rub deze warm. Zodra de balm wat warm wordt is hij makkelijker aan te brengen. Verdeel de balm nu over je baard en begin aan de huid en masseer de balm door je haren. De baardbalm is ook makkelijk te verdelen met het gebruik van een baardborstel. Zodoende kam je de balm door je haren en breng je het gelijk in model.

Benieuwd naar deze verzorging voor je baard? Wij raden Proraso, Mr. Bear Family of Reuzel aan, of check alle baardbalsem in onze shop!