Top 10 scheerzeep

Top 10 scheerzeep
-44%
Image of product Scheerzeep - White Sensitive
1
-44%
Image of product Scheerzeep - Red Sandalwood
2
Image of product Scheerzeep - White Moss
3
Image of product Scheerzeep - Shibusa 2
4
Bestseller
Image of product Scheerzeep - 5 Oli del Benessere
5
Image of product Scheerzeep - Stay Traditional
6
Bestseller
Image of product Scheerzeep - Green Refreshing
7
Bestseller
Image of product Scheerzeep - Original
8
Bestseller
Image of product Scheerzeep - Fougère
9
Bestseller
Image of product Scheerzeep - 70th Anniversary
10

Top 10 scheerzeep

Wat is scheerzeep?

Scheerzeep is precies wat het klinkt - een speciaal geformuleerde zeep die bedoeld is om te gebruiken tijdens het scheren. Het is ontworpen om het scheren makkelijker en comfortabeler te maken. In tegenstelling tot gewone zepen, bevat scheerzeep een hogere concentratie vet en glycerine. Deze ingrediënten zorgen voor een rijke, dikke schuimlaag die helpt bij het verzachten en optillen van de baardharen, waardoor het scheermes er soepel doorheen glijdt zonder de huid te irriteren.

Scheerzepen zijn er in vele vormen en maten, maar een traditioneel 'scheerzeep blok' is misschien wel de meest bekende. Deze wordt meestal gebruikt in combinatie met een scheerkwast om de schuimlaag te creëren.

 

Hoe gebruik je scheerzeep?

Het gebruik van scheerzeep kan in eerste instantie een beetje ingewikkeld lijken, maar het is eigenlijk een heel eenvoudig proces dat met een beetje oefening snel onder de knie te krijgen is.

 • Begin met het natmaken van je scheerkwast in warm water.
 • Wrijf vervolgens de natte kwast over het scheerzeep blok totdat er een rijke schuimlaag ontstaat.
 • Breng het schuim aan op je gezicht met de kwast, waarbij je kleine cirkelvormige bewegingen maakt. Dit helpt om de baardharen op te tillen en te verzachten, klaar voor het scheren.
 • Scheer zoals je normaal zou doen. De zeep helpt om het mes soepel over de huid te laten glijden, waardoor het risico op snijwonden en irritatie wordt verminderd.

  De voordelen van scheerzeep

  Eén van de grootste voordelen van scheerzeep is dat het een ongelooflijk gladde scheerbeurt biedt. De rijke schuimlaag die het produceert, maakt de huid soepel en laat het scheermes gemakkelijker over de huid glijden, waardoor je een dichtere en gladdere scheerbeurt krijgt dan je zou krijgen met gewone zeep of scheergel.

  Daarnaast is scheerzeep een geweldige optie voor 'scheerzeep mannen' die last hebben van een gevoelige huid. De natuurlijke ingrediënten in de meeste scheerzepen zijn veel milder dan de chemicaliën die je in veel scheerschuimen en transparante scheergel vindt, waardoor ze minder waarschijnlijk irritatie veroorzaken.

  Scheerzeep is ook milieuvriendelijker dan veel andere scheerproducten. Scheerzeep blok komt vaak in minimale, recyclebare verpakkingen, en omdat je maar een klein beetje per keer gebruikt, gaan ze veel langer mee dan scheerschuim.

   

  Scheerzeep kopen?

  Er zijn veel verschillende merken en soorten scheerzeep beschikbaar, dus je kunt er zeker van zijn dat er iets is dat bij jouw specifieke behoeften past.

  Dus, of je nu nieuw bent in de wereld van traditioneel scheren, of je bent een oude rot die op zoek is naar iets nieuws, het kopen van scheerzeep kan een geweldige manier zijn om je scheerroutine te verbeteren. Van scheerzeep mannen tot scheerzeep gevoelige huid, er is voor ieder wat wils.

  Om het jou iets makkelijker te maken, staat hierboven onze top 10 scheerzeep aller tijden! Alle bestsellers en onze eigen favorieten samengevoegd in1 lijst. In deze top 10 vind je onder andere Proraso scheerzeep en scheerzeep van topmerken als Martin de Candre en Saponificio Varesino.