De beste producten voor dun haar

De beste producten voor dun haar

Iedere man heeft ander haar en de één heeft het haar dikker dan de ander. Sommige mannen hebben van zichzelf dun of fijn haar, maar dun haar kan natuurlijk ook op latere leeftijd ontstaan. Dat betekent dus ook dat je niet hetzelfde met je haar om kan gaan als iemand met dik haar. Sommige verzorgingsproducten zullen je dunne haar alleen maar dunner doen lijken. Dat geldt ook voor stylingsproducten.

Dunne haren hebben daarentegen ook genoeg voordelen. Het is bijvoorbeeld veel makkelijker in model te houden. Heb jij dun of fijn haar? Lees hieronder dan wat de beste producten voor jouw haar zijn om te gebruiken.

Shampoo voor dun haar

Met dun haar is er simpelweg minder te wassen. Dat is een feit. Het belangrijkste uitgangspunt bij het wassen van dun haar is een zachte aanpak. Dun haar heeft niet veel nodig om schoon te krijgen. Ga dus voor shampoo zonder agressieve ingrediënten. Wanneer je je haarzakjes eenmaal beschadigt breekt je haar erg snel. Ook zal je haar er dunner uitzien doordat je alle oliën wegwast die je haar nodigt heeft. Ga voor een shampoo die hydrateert en de verdikken. Je haar lijkt zo een stuk voller.

Shampoo voor dun haar

 

producten voor hun haar mannen

Conditioner voor dun haar

Ook voor conditioner wil je wegblijven van agressieve sulfaten. Ga voor een volumizing of thickening conditioner zodat het product aansluit op de shampoo die je gebruikt. Je haar lijkt dikker en het voed je haar voldoende. Probeer geen leave-in-conditioner te gebruiken omdat deze je haar erg plat maakt.

Conditioner voor dun haar

 

Haarstylingproducten voor dun haar

Na het verzorgen van het haar komen we bij de producten die de meeste directe invloed hebben op hoe je haar eruit ziet. Sommige stylingproducten gaan echt niet goed samen met dun of dik haar. We vertellen je wat je het beste kan kiezen en waarom sommige producten juist niet werken.

 

haarstyling voor dun haar mannen

 

Pre-styling

Wat ons betreft wordt hier door het grootste deel van de mannen nog veel te weinig nadruk op gelegd. Met pre-styling bedoelen we alles wat je doet voordat je uiteindelijk je haarstylingproduct aanbrengt. Pre-stylen van je haar bestaat eigenlijk altijd uit het aanbrengen van een pre styler en vervolgens je haar in model brengen met de föhn. Vooral voor mannen met dun haar kan dit een groot verschil maken.

Een pre-styler is vaak een grooming spray, sea salt spray of een ander product dat volume, textuur en een lichte hold aanbrengt in het haar. De combinatie van deze producten en het föhnen zorgt voor een solide basis waarbij je haar eigenlijk altijd goed blijft zitten. Het beschermt je haar ook nog eens tegen de hitte van de föhn. Gebruik dus altijd een pre-styler.

Pre-stylers voor dun haar

Haarstylingproduct

Er zijn een paar producten die je eigenlijk niet wilt gebruiken wanneer je niet wilt dat je haar dun lijkt. Dat zijn vooral gels en pomades. Een gel en ook een pomade brengen je haren te veel samen doordat het je haren aan elkaar plakt. Hierdoor zie je meer huid verschijnen en lijkt het alsof je weinig of dun haar hebt. Als je dat mooi vindt moet je dat vooral doen natuurlijk. Maar wanneer je je haar wat dikker wil laten ogen kun je het beste voor een product met klei erin gaan. Dit kan een clay of paste zijn. Probeer ook producten te vermijden met veel olie erin.

 

Haarstylingproducten voor mannen met dun haar

 

Clay en paste bevatten ingrediënten die je haar opzwellen en volume geven. Je haar lijkt een stuk dikker. Ook houdt het je haar lichter dan een gel en pomade dus zakt het minder snel in en lijkt het minder plat.

De belangrijkste ingrediënten in een clay of paste zijn kaolin en bentoniet (op het potje vaak bentonite). Dit zijn kleisoorten die worden gebruikt in veel soorten clay en paste. Vooral bentoniet heeft een erg zwellend effect op haar. Kijk dus altijd of het product dat je mogelijk wilt kopen deze bestanddelen heeft. Wanneer je aan pre-styling doet en vervolgens een goede clay of paste gebruikt zal iedereen denken dat je een volle dikke bos haar hebt.

Haarstylingproducten voor dun haar

 

Post-Styler

Een post styler is meestal haarlak. Soms moet je haar gewoon echt goed blijven zitten wanneer je bijvoorbeeld een feestje hebt. Dan kun je haarlak gebruiken. Maar kijk hier goed mee uit. Spray niet te dicht op het haar en gebruik vooral niet te veel. Haarlak heeft namelijk hetzelfde plakkende effect als een gel.

Ga na het aanbrengen van een haarlak niet met je handen door het haar. Je haar zal er gelijk platter van worden en aan elkaar gaan plakken.

Geïnspireerd geraakt? We hebben de complete top 10's voor je geselecteerd: