Top 10 baardolie

Top 10 baardolie
Bestseller
Image of product Baardolie - Wood & Spice
1
Bestseller
Image of product Baardolie - Tobacco & Vanilla
2
Image of product Jelly Baardolie - Royal Oud
3
Image of product Baardolie - Ricki Hall's Booze & Baccy
4
Bestseller
Image of product Baardolie - Imperial Booze
5
Image of product Snake Oil for Beard - Whiskey & Vanilla
6
Image of product All-In-One Baardolie - Secret Potion N.3
7
Image of product Progress All Purpose Oil
8
Image of product Baardolie - The Baron
9
Image of product Baardolie Shine - Hemp Oil
10

Top 10 baardolie

 

Baarden zijn niet meer uit het straatbeeld weg te denken. Baarden zijn populairder dan ooit. Net als je outfit, schoenen en kapsel bepaalt een baard namelijk je uitstraling. Om je een voorbeeld te geven van het verschil dat je baard je uitstraling geeft: Nick Schilder (van Nick & Simon). Google maar even. Je hebt geen make-up, fillers of botox nodig als je baardgroei hebt. En het enige wat je er voor moet doen, is je baard laten staan. 

Kortom, de baard is een blijvertje. In al zijn vormen en maten. Echter hebben alle baarden één ding gemeen: ze moeten verzorgd worden om te blijven shinen. Een goede en gezonde baard kan niet zonder verzorging. Een onmisbaar onderdeel? Baardolie.

 

Wat is de beste baardolie?

De beste baardolie is een olie die bestaat uit natuurlijke ingrediënten. Synthetische troep laten we graag links liggen. Als je trots bent op je baard, wil je deze natuurlijk zo goed mogelijk verzorgen om hem er zo goed mogelijk uit te laten zien. De beste baardolie is een geconcentreerd product die bestaat uit verfijnde natuurlijke oliën. Die oliën hebben allemaal verschillende kwaliteiten, zoals het voeden van je baard, de baardgroei stimuleren etc. Dit is erg belangrijk voor de conditie van je baard. 

 

Wat zit er in een goede baardolie?

De beste baardolie bestaat uit de volgende natuurlijke oliën:

  • Jojoba olie
  • Arganolie
  • Amandelolie
  • Abrikozenpitolie
  • Druivenpitolie
  • Muntolie

Natuurlijk bestaan er nog meer natuurlijke oliën, maar vooral bovenstaande oliën zijn erg populair en vaak te vinden in een goede baardolie. Een goede baardolie wordt meestal voorzien van etherische olie waardoor de baardolie zijn unieke karakter en mannelijke geuren krijgt. Je hebt geuren van zachte vanille tot en met zware rokerige rum melanges. Voor iedereen is er wel een gepaste geur te vinden!

Door al deze mooie baard oliën moet een man, wat ons betreft, minimaal 1x in zijn leven zijn baard laten staan. Voor een langere periode. Anders mis je al het plezier dat een baard je kan brengen! En je wil toch weten hoe een baard jou staat? Wie weet krijg jij ook wel het Nick Schilder effect.

 

Hoe kies je de beste baardolie voor jouw baard?

Voor zowel een stoppelbaard tot en met de lange wilde baard. Baardolie is voor alle baarden nogal belangrijk. Voor alle baardtypes en volumes is er een type baardolie die het beste past. Zo zijn er dunne en dikke baardolies verkrijgbaar. Een dikkere baardolie is het meest geschikt voor de langere en dikke baard. Een dikkere baardolie hoef je meestal ook maar 1x per dag in volle baard in te masseren omdat deze meer geconcentreerd is en langer actief blijft. Daarnaast blijft de geur van een dikke baardolie ook langer aanwezig.

Voor de korte baard of baard met dunne baardharen raden wij je aan om een dunne baardolie te gebruiken. Deze trekt namelijk sneller in de baard en de huid zonder dat je met een vettig gezicht én baard rondloopt. Te dikke baardolie heeft namelijk moeite om in de korte of dunne baard en huid te trekken. Een lange(re) baard heeft nu eenmaal meer oppervlakte om de dikke olie perfect te kunnen absorberen.

 

Waarom moet je een baardolie gebruiken?

Baardolie is een essentieel middel die je baard tot leven wekt en vitaal houdt. Een gezonde baard krijg je niet vanzelf. De haren van je baard zijn nogal anders van structuur dan de haren op je hoofd. Je baardharen zijn een stuk stugger en harder van vorm. Dit komt doordat de haarzakjes in de huid van je baardharen, je haren van minder voedende vetten en oliën zal voorzien. Vooral wanneer je een langere baard hebt is de huid niet in staat om deze lange haren optimaal te voorzien van de noodzakelijke lichaamseigen voeding om de baard voldoende te hydrateren.

Vooral ook als je de baard te vaak wast met ‘standaard’ shampoo was je alle natuurlijke vetten en oliën eruit. Je huid kan hier eenvoudigweg niet tegenop. Het resultaat? Irritatie, droge huid en een droge baard. Daarom is een goede baardolie cruciaal. Deze voedt de huid en vult de noodzakelijke vetten weer aan. Ook beschermt baardolie bescherming tegen bacteriën. 

Het is altijd aan te raden om geen shampoo te gebruiken die voor je hoofdhaar wordt gebruikt. Wat je dan wel moet gebruiken? Een goede baardshampoo. En het liefst eentje uit onze top 10 beste baardshampoo

 

Wat zijn de beste baardolie merken?

De natuurlijke en voedende ingrediënten zorgen voor een gezonde én noodzakelijke bescherming van je baard en je huid. Hierdoor ziet je baard er gezond, glanzend en verzorgd uit. Een goede baardolie voorkomt ook irritaties aan de huid en daardoor ook schilfers en baardjeuk. Naast het voedende karakter van baardolie komen deze dus ook meestal in verleidelijke baardolie geuren. Geurloze baardolie is uiteraard ook verkrijgbaar. Er is veel keuze in diverse types baardolie. Laten we een aantal topmerken voor je uitlichten.

 

Azbane

Azbane is het merk dat bekend staat op het gebied van arganolie. Het merk is de grootste producent en leverancier van de zeldzame arganolie die alleen in Marokko gewonnen kan worden. Het is dan ook geen wonder dat die Marokkaanse arganolie het ingrediënt dat in vrijwel alle producten van Azbane aanwezig is. 

Wat is arganolie dan precies? Arganolie bestaat uit vetzuren, vitamine E en antioxidanten die een beschermende laag op je baard aanbrengt. Hierdoor zal je baard volledig gehydrateerd en gevoed worden. Het resultaat? Een zachte, natuurlijk glanzende, levendige en gezonde baard. Ook verzorgt arganolie de huid onder je baard. Arganolie is anti-aging en verzorgend voor de gevoelige of droge huid. 

De mensen achter Azbane zijn kunstenaars als het aankomt op het samenstellen van de perfecte oliemixen. Door de voedende werking van de baardoliën hoef je je ook geen zorgen meer te maken over huidirritatie. Wanneer je start met Azbane baardolie wordt het lastig om hiervan af te stappen. 

 

Beviro

Het Tsjechische merk Beviro is aan de weg aan het timmeren om een groot merk te worden voor natuurlijke cosmetische producten voor mannen. Het is een jong merk met een grote ambitie en een duidelijke visie. De producten moeten zo natuurlijk mogelijk zijn, met zo min mogelijk compromissen. 

Een ingrediëntenlijst kan lang en moeilijk zijn, waardoor je gaat twijfelen aan alle termen die er op te lezen zijn. Beviro wil dat niet, en wil zo helder en natuurlijk mogelijk te werk gaan. Door alle natuurlijk ingredienten, kun je hun ingredientenlijst per ongeluk verwisselen met een boodschappenlijst. 

Hun beste baardolie is dan uiteraard ook puur natuur. De hoofdingrediënten zijn rijstolie (wat de huid regenereert en verzacht), amandelolie (hydrateert en kalmeert), avocado-olie (voorkomt jeuk en verzacht), jojoba-olie (wat je baard beschermt van buitenaf) en ricinusolie (voedt en verzorgt je baard). Hier worden wij nogal vrolijk van. 

 

Bossman

Het Amerikaanse merk Bossman is gespecialiseerd in baarden. De grondlegger van Bossman is Stephen Condon. Hij is zelf gaan experimenteren met oliën voor zijn eigen volle baard omdat hij niet tevreden was over de producten die hij tot dan toe gebruikt had. De meeste baardoliën waren namelijk allemaal hetzelfde en niet goed genoeg. Totdat hij het nu legendarische iets dikkere Jelly Beard Oil wist te produceren. Bossman Brands was vanaf dat moment geboren.

De baardartiesten van Bossman hebben zich toegelegd op het produceren van innovatieve baardolie. De baard is goed gehydrateerd én gevoed waardoor huidirritatie en roos niet meer aan de orde is. Zacht glanzende baardharen daarentegen wel. De viscositeit van de Bossman baardolie zorgt ervoor dat je het makkelijk in de baard masseert. Bossman maakt alleen gebruik van natuurlijke en duurzame ingrediënten. Elke ambachtelijk gemonteerde batch wordt door Bossman eerst getest voordat deze de markt op gaat.

 

Captain Fawcett

Captain Fawcett is het decadente merk uit Norfolk, Engeland. Bekend door hun premium verzorgingsproducten voor de man, en dan met name hun wereldberoemde snorwax. Maar daarnaast hebben ze een exclusieve premium lijn in baard, snor, scheer, lichaam & parfum producten, van hoogwaardig niveau.

Op het gebied van baardolie heeft Captain Fawcett ook een naam hoog te houden. Ze hebben daarom ook een zeer brede collectie met baardoliën voor elk type baard.

Zeer populair is Captain Fawcett’s Booze & Baccy baardolie. De mannen in Engeland zijn aan de slag gegaan met het mixen van ‘booze’ in hun baardolie. Het resultaat is een warme mannengeur vol lef. Dit komt door de tabaksblad, honing, met mos begroeide eikenhout en warme exotische vanille bonen in de finish. Uiteraard gebruikt ‘The Captain’ natuurlijke zoete amandel en jojoba olie als basis. Captain Fawcett baardolie is een merk voor de veeleisende man, die weet wat ‘ie verdient. 

 

Dutchbeards

Het merk Dutchbeards is, zoals te verwachten valt, een Nederlands bedrijf. Ooit begonnen met het brouwen van baardoliën uit hobby maar dat kreeg al snel een serieus karakter. Dutchbeards produceert niet op gebruikelijke manier die je overal tegenkomt. Dutchbeards monteert namelijk baardolie met de juiste filosofie. Zo zijn de basis oliën perfect op elkaar afgestemd met bijzondere geuren. “Behoorlijk vreemd, maar man, wat lekker!”.  

Dutchbeards is continu bezig met het ambachtelijk creëren van innovaties op het gebied van baardolie. Hiermee worden barrières doorbroken en wordt er hard gewerkt en grenzen verlegd. De missie van Dutchbeards is helder: blijven vernieuwen en vooral verbazen met de beste baardolie. Dutchbeards baardolie is handgemaakt, zeer verzorgend en met bijzondere geurmelanges. Deze baardprofessionals monteren ook baardboterbaardbalsem en ultieme baardwax. Check trouwens ook hun baardkammen en baardborstels bij ons in de store. 

 

Mr. Bear Family

Ook zo’n toonaangevende producent van de beste verzorgingsproducten voor de man is het Zweedse Mr. Bear Family. In 2012 opgericht door Björn “Mr. Bear” Landén. Zijn missie was het ontwikkelen van een natuurlijk product om je gezichtshaar optimaal te verzorgen. Dat was meteen de kick-off voor het eerste baardverzorgingsmerk in Zweden. In de loop der tijd is het bedrijf enorm uitgegroeid tot een internationale, populaire speler op de markt.

Mr. Bear Family heeft een breed scala aan premium verzorgingsproducten voor je dagelijkse routine binnen de baard, scheren, huid & haar spectrum. Het bedrijf gebruikt alleen puur natuurlijke ingrediënten. Uiteraard ook voor hun Mr Bear baardolie. Mr Bear Family maken hun recepten in hun eigen productiefaciliteit waar elk blik baardbalsem of potje baardolie met de hand geopend, gevuld en gesloten worden. 

 

Percy Nobleman

Het merk dat innovatie en nostalgie uitstraalt is het traditioneel Britse Percy Nobleman. Bedacht door Freddy Furber die klaar was met de eindeloze reeks aan verzorgingsproducten zonder herkenbaar gezicht. Dus bracht hij hier verandering in en bedacht een merk voor de ultiem verzorgde gentleman van de 21e-eeuw. Percy Nobleman dus. Die zich in 2015 ook ontpopte als succesvolle Instagram stripheld in de reeks, The Adventures of Percy Nobleman.

Percy heeft een uitgebreide lijn met premium verzorgingsproducten voor mannen ontwikkeld. Uiteraard ook high-end baardolie die ambachtelijk geproduceerd wordt maar wereldwijd op exclusieve locaties verkocht worden. Bij ons dus.

 

The Groomed Man Co

De mannen achter The Groomed Man Co. waren klaar met de slechte producten waar ze keer op keer tegenaan liepen. Big talks, no deliver. Zij waren klaar met dat soort merken en beloofden aan zichzelf dat als een formule niet werkt, dat ‘ie ook niet op de markt komt. Zo simpel is het. 

The Groomed Man Co staat voor kwaliteit, performance, plezier en support. Daarnaast werken ze uitsluitend met de beste natuurlijke producten. Ze vinden het fantastisch om natuur en wetenschap samen te laten komen in hun producten en dus jojoba-olie bijvoorbeeld willen mixen met geactiveerde houtskool. Ze doen er alles aan om het perfecte product te leveren.

De kwaliteit is terug te zien in hun baardolie. De olie bestaat uit een perfecte mix van verzorgende oliën zoals bijvoorbeeld biologische arganolie, jojoba en zoete amandel olie die de huid verzorgen, reinigen en hydrateren. De haren van de baard worden hierdoor heerlijk zacht en fris. Ook voorkomt de baardolie jeuk, gespleten haarpunten en het bevorderd het groeiproces van de baard.

 

ZEW For Men

Hét merk voor de natuurliefhebber, de backpacker en de avonturier. Op een dag waren de mannen van ZEW For Men aan het hiken in de Bieszczady Mountains en ze realiseerden zich dat de gebruikelijke verzorging het gewoon niet was voor deze levensstijl. Ze besloten op dat moment om hun eigen producten te gaan ontwikkelen die geschikt waren voor de outdoor lifestyle. 

De inspiratie van ZEW For Men is de natuur. Het is dan ook geen wonder dat de verpakkingen zero waste zijn en de ingrediënten volledig natuurlijk. De avontuurlijkheid is terug te ruiken in geur van de producten. 

Actieve ingrediënten in de baardolie van ZEW For Men, zoals hennep-, argan- en zwartzaadolie versterken de haren, maken de baard glanzend en zacht. Hennepolie hydrateert en voedt de zeer droge tot beschadigde baard. De onderliggende huid wordt geregenereerd en tekenen van huidveroudering worden verminderd.